Be proactive! Ελέγξτε τις ιστοσελίδες σας.

Διαχειρίζεστε μια δυναμική ιστοσελίδα. Συγχαρητήρια! Έχετε τη δυνατότητα να επεξεργάζεστε το περιεχόμενο και την εμφάνισή της, να κάνετε προσθήκες και τροποποιήσεις οποτεδήποτε είναι χρήσιμο για την προώθηση της παρουσίας σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή ανοικτού κώδικα, που διανέμεται δωρεάν.

Οργανώνετε την καμπάνια σας, απευθύνεστε στο κοινό σας, στοχεύετε στη διάδοση του μηνύματός σας και στην προσέλκυση πελατών. Και  όλα αυτά, με βάση τη δυναμική σας ιστοσελίδα.

Θέλετε τα καλύτερα αποτελέσματα, μα πρώτα απόλα πρέπει να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις: η ιστοσελίδα σας πρέπει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, να είναι καταχωρημένη στις μηχανές αναζήτησης, να εμφανίζεται σωστά στα smartphones και τα tablets, τα emails σας να φθάνουν στους αποδέκτες τους. Χρειάζεστε λοιπόν μια ασφαλή και λειτουργική ιστοσελίδα.

Προστατέψτε την ιστοσελίδα σας

Δεν υπάρχει κανείς λόγος να εκτίθεστε σε κίνδυνο να παραβιαστεί η ιστοσελίδα σας, ούτε να υποβαθμίζετε τη λειτουργικότητά της.

Διατηρώντας ενημερωμένη την ιστοσελίδα σας εκμεταλλεύεστε τα πλεονεκτήματα των πιο πρόσφατων λειτουργών, μαζί με τις διορθώσεις σφαλμάτων.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος για την ενημέρωση του ιστοτόπου σας είναι οι διορθώσεις ασφαλείας στον κώδικα της εφαρμογής. Είναι μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρος που  κάθε διαχειριστής ιστοτόπου joomla (και όχι μόνο) οφείλει να το παρακολουθεί. Όσο πιο παρωχημένη είναι η έκδοση joomla που χρησιμοποιείτε, τόσο πιο επισφαλής είναι η ιστοσελίδα σας και μεγαλύτερος ο κίνδυνος παραβίασής της, που θα δημιουργήσει πρόβλημα στη διαδικτυακή σας παρουσία, ή ακόμη και την παραβίαση των δεδομένων σας.

Ειδικά, αν στην ιστοσελίδα σας βρίσκονται στοιχεία και δεδομένα πελατών σας (πχ σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, εγγεγραμμένοι χρήστες κλπ), μην ξεχνάτε ότι είστε υπεύθυνοι για την προστασία τους, με βάση τον κανονισμό GDPR.

Ενημέρωση επεκτάσεων

Το πλεονέκτημα του joomla είναι ότι χρειάζεται λίγες επεκτάσεις, για μπορεί να υλοποιήσει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών με την εγκατάστασή του, out-of-the-box. Οι επεκτάσεις που έχετε εγκαταστήσει πρέπει όμως να είναι και αυτές λειτουργικές και ασφαλείς, άρα ενημερωμένες στην τελευταία έκδοσή τους.

Ασφαλής έκδοση Php

Είναι η ιστοσελίδα σας συμβατή με τις τελευταίες, ασφαλείς εξαιρετικά ταχύτερες, εκδόσεις της Php 7.1 και 7.2; Ή έχετε ακόμη την ανάγκη να χρησιμοποιείτε την Php 5.6, που μήνες τώρα έπαψενα υποστηρίζεται ακόμη για θέματα σχετικά με την ασφάλεια; Μια ξεπερασμένη έκδοση PHP είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας. Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται καλύτερα καθώς ενημερώνεται η έκδοσή σας και, ας είμαστε ειλικρινείς, αν οι επιτιθέμενοι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, έχουν πρόσβαση στα πάντα.

Ελέγξτε την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας.

  • Είναι ασφαλής η ιστοσελίδα σας;
  • Χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση joomla;
  • Ποιά έκδοση της php χρησιμοποιεί;
  • Είναι blacklisted από την Google;
  • Είναι οι ρυθμίσεις σωστές;
  • Είναι ενεργοποιημένο το ssl;
  • Μήπως οι επεκτάσεις χρειάζονται ενημέρωση;
  • Όλες οι επεκτάσεις που έχετε, είναι αναγκαίες, τις χρησιμοποιεί η σελίδα σας;
  • Μήπως υπάρχουν σημάδια που δείχνουν κάτι ύποπτο;
  • Πότε ελέγξατε για τελευταία φορά την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας;

Χρειάζεστε βοήθεια; Ζητείστε από την Onscreen Web Services να ελέγξει την ασφάλεια της ιστοσελίδας joomla που διαχειρίζεσθε.

Θέλω να ελέγξετε την ασφάλεια της ιστοσελίδας joomla Κλείσε τη φόρμα

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε στον έλεγχο της ασφάλειας της ιστοσελίδας σας.

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία, και θα έρθουμε το συντομότερο σε επικοινωνία μαζί σας.

Για τον έλεγχο είναι απαραίτητη η πρόσβαση στη διαχείριση της ιστοσελίδας joomla, με δικαιώματα υπερδιαχειριστή.
Παρακαλούμε δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό Super User, και συμπληρώστε τα στοιχεία του παρακάτω.
Σημειώστε στο παρακάτω πλαίσιο οτιδήποτε θεωρείτε ότι πρέπει να γνωρίζουμε, πχ επιπλέον στάδιο πιστοποίησης ή ο,τιδήποτε άλλο.

περιληπτικά:

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, να είναι καταχωρημένη στις μηχανές αναζήτησης, να εμφανίζεται σωστά στα smartphones και τα tablets, τα emails σας να φθάνουν στους αποδέκτες τους. Χρειάζεστε λοιπόν μια ασφαλή και λειτουργική ιστοσελίδα.

 

έχει σχέση με:

 

Μην χάσετε κανένα νέο!
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και μείνετε ενημερωμένοι
Joomla Certified Administrator
Joomla Hosting Provider
Joomla Business Support
Joomla Greek Community Support
JoomlaTalks 2019 Gold Sponsor
JoomlaTalks 2020 Gold Sponsor