βελτιστοποίηση joomla seo για μηχανές αναζήτησης

Joomla SEO: βελτιστοποίηση joomla για τις μηχανές αναζήτησης

Το joomla site στις μηχανές αναζήτησης

τι είναι το SEO

Τι είναι το SEO; SEO ή Search Engine Optimization είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας ώστε να εμφανίζεται σε υψηλότερες θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Με την υπηρεσία Joomla Seo, επεμβαίνουμε σε συγκεκριμένα σημεία στην ιστοσελίδα joomla, βελτιώνοντας την απόδοσή της στις μηχανές αναζήτησης, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλότερο page rank, μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αύξηση του κύρους της διαδικτυακής σας παρουσίας.

η σημασία μιας ποιοτικής, search engine friendly ιστοσελίδας

  • Βασικό κριτήριο για να εξασφαλίσετε μια υψηλή θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης είναι η ποιότητα της ιστοσελίδας σας καιτου περιεχομένου της
  • Οι μηχανές αναζήτησης εκτιμούν τις ιστοσελίδες που προσφέρουν στους χρήστες άμεσα και με σαφήνεια την πληροφορία την οποία αναζητούν
  • Οι μηχανές αναζήτησης δίνουν προτεραιότητα σε responsive ιστοσελίδες, ιστοσελίδες δηλαδή που έχουν φιλική για smartphones και tamblets δομή και εμφάνιση.
  • Μια σωστά κατασκευασμένη ιστοσελίδα με όλες τις απαραίτητες SEO προδιαγραφές είναι περισσότερο δημοφιλής και έχει ψηλότερο βαθμό αξιολόγησης (Page Ranking).

το joomla βοηθά στην καλή παρουσία στις μηχανές αναζήτησης

Είναι σημαντικά θετικό στοιχείο ότι έχετε κατασκευάσει τη δυναμική ιστοσελίδα σας σε joomla, γιατί πρόκειται για μια εφαρμογή που δίνει μεγάλη σημασία στο να είναι search engine friendly. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες του joomla, αν αξιοποιηθούν, μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά την παρουσία σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

θα είμαι πρώτος στο Google;

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με υπευθυνότητα ότι θα βρεθεί πρώτη η ιστοσελίδα joomla στις μηχανές αναζήτησης και αν το κάνει σίγουρα αγνοεί βασικές αρχές της λειτουργίας των μηχανισμών χαρτογράφησης των μηχανών αναζήτησης.

το SEO περιλαμβάνει και διαφήμιση στο Google;

Όχι. Είναι άλλο πράγμα ένα joomla site με τακτικές SEO, που θα σας εξασφαλίσει σωστή και ολοκληρωμένη προβολή στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, και άλλο μια διαφημιστική καμπάνια με το Google Adwords, που θα εμφανίσει την σελίδα σας στις πρώτες θέσεις των “πληρωμένων” αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

πότε θα δω αποτελέσματα απο τις τακτικές SEO στις μηχανές αναζήτησης;

Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Οι πρακτικές SEO θα πρέπει να έχουν διάρκεια, να εφαρμόζονται συνεχώς, να ανανεώνονται και να εμπλουτίζονται. Οι μηχανές αναζήτησης προτιμάνε ιστοσελίδες που ανανεώνονται και τις προωθούν σε σχέση με websites που διατηρούν το ίδιο περιεχόμενο. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι στην ίδια προσπάθεια αποδίδονται και οι ανταγωνιστές σας.

Ανάλογα με το περιεχόμενο και το μέγεθος της ιστοσελίδας σας και τις τακτικές SEO, είναι πιθανό να χρειαστεί από 1 ως 3 μήνες για τις μηχανές αναζήτησης ώστε να διαβάσουν και να εμφανίσουν σωστά το περιεχόμενο της.

 
Μην χάσετε κανένα νέο!
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και μείνετε ενημερωμένοι
Joomla Certified Administrator
Joomla Hosting Provider
Joomla Business Support
Joomla Greek Community Support
JoomlaTalks 2019 Gold Sponsor
JoomlaTalks 2020 Gold Sponsor