Οδηγίες Joomla στα ελληνικά • προσωποποιημένα μαθήματα για τη διαχείριση του joomla

Εκπαίδευση στο Joomla

Προσωπική εκμάθηση Joomla

Ο ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να μάθετε το Joomla! είναι να σας καθοδηγήσει κάποιος να υλοποιήσετε διαδικασίες που χρειάζετε να γνωρίζετε, ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε την ιστοσελίδα σας. Η Onscreen Web Services γνωρίζει, εκτός από το Joomla, και τις δικές σας ανάγκες και προτεραιότητες: τι χρειάζεστε να μάθετε.

Τα μαθήματα Joomla, που παρέχουμε, ξεκινούν από τα βασικά:

  • πώς είναι οργανωμένο το Joomla: περιεχόμενο, κατηγορίες, κείμενα, μενού, επακτάσεις
  • πώς χρησιμοποιείτε τις βασικές εφαρμογές που κάνουν τη δουλειά σας πιο εύκολη: αντίγραφα ασφαλείας - backups, εισαγωγή και επεξεργασία περιεχομένου και ασφάλεια
  • πώς αντιμετωπίζετε προβλήματα και διαδικασίες καθημερινές: διαχείριση εικόνων, ονοματολογία, μέγεθος, τροποποίηση κειμένων
  • εργασία με το περιεχόμενο του ιστοτόπου σας
  • εργασία με ενθέματα - modules
  • βασικές ρυθμίσεις και κανόνες βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης
Οδηγίες και εκπαίδευση στη διαχείριση joomla
μαθήματα και οδηγίες για διαχείριση joomla

Μαθήματα Joomla

Στη συνέχεια, η εκπαίδευση joomla αποκτά προσωποποιημένα χαρακτηριστικά:

Μας δίνετε μια λίστα με εξειδικευμένα θέματα όπου χρειάζεστε βοήθεια και εκπαίδευση και, στο τέλος, θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε ζητήματα που μας έχετε υποδείξει. Η ύπαρξη της λίστας, είναι απαραίτητη και αποτελεί προϋπόθεση για την προσωποποιημένη εκπαίδευση.

Τα μαθήματα joomla που προσφέρουμε, αφορούν την αποτελεσματική και άνετη χρήση της διαχείρισης του joomla και, όπως είναι φυσικό, δεν περιλαμβάνουν:

  • επεξεργασία του template ή και δημιουργία του
  • ανάπτυξη και τροποποίηση κώδικα επεκτάσεων
  • σύνθετη παραμετροποίηση επεκτάσεων

Οδηγίες Joomla

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφώσουμε, ειδικά για σας, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με οδηγίες joomla, που θα σας βοηθήσουν στη διαχείριση της δυναμικής ιστοσελίδας σας.

Η εκμάθηση της διαχείρισης του Joomla δεν είναι δύσκολη!

Ασφαλώς υπάρχουν εκατοντάδες πηγές, βίντεο και κείμενα με οδηγίες για το joomla, στα οποία μπορείτε δωρεάν να προστρέξετε. Μόνο που αυτή η διαδικασία, αν δεν υπάρχει η σωστή καθοδήγηση και μέθοδος, ίσως αποβεί αποθαρρυντική. Όλες οι δωρεάν οδηγίες joomla είναι εξαιρετικά χρήσιμες, αν  γνωρίζετε τι χρειάζεται να μάθετε.

Παρουσίαση με θέμα Βέλτιστες πρακτικές για Ασφαλή και Γρήγορη Δυναμική Ιστοσελίδα από το Workshop στο συνέδριο των κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα Fosscomm2018, με ομιλητή τον Άρη Ντάτση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ηράκλειο, 13 Οκτωβρίου 2018.

Το υλικό της παρουσίασης εδώ